'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ





'' Δεν ξεχνώ να θυμάμαι ! ''


Περιορίζομαι να πω 
«Ήταν μια αξέχαστη βραδιά».
Μετά από αρκετά χρόνια οι τυχεροί αυτόπτες θα δηλώνουν «Εκείνη η βραδιά της 7ης, Μαΐου, του '16, ήμουν και  εγώ εκεί!» Ότι και να πω για την φαντασμαγορική εκδήλωση «Δεν ξεχνώ να θυμάμαι ! », του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων, που έλαβε χώρα στο ανοικτό θέατρο «Αδαμάντιος Λαιμός», θα είναι πολύ λίγο.                                 
Η άχρωμη γραφίδα  μου, αδυνατεί να περιγράψει την ομορφιά και το εύρος των δρώμενων του τόσο επίκαιρου, στις ημέρες μας,  αφιερώματος για τους πρόσφυγες του 1922.     


                                                
Άξιος συγχαρητηρίων ο διοργανωτής Φ.Ο.Κ . Όσο και αν έψαχνες δεν θα μπορούσες να βρεις ψεγάδι στην αρτιότατη εκδήλωση.Το μουσικό ταξίδι με ακούσματα του χθες, είχαν αναλάβει η εκλεκτή  Μουσική Ομάδα των Σάκη Πιπίδη. Γιώργου Αυγουστίδη. Μανώλη Αυγουστίδη, Γιάννη Βούκουνα , Λουλούδι Σούτη και η Χορωδία Φ.Ο.Κ . Ξεχωριστή νότα και ομορφιά, η φωνή και η το κανονάκι του υπέροχου Μάνου Κουτσαγγελίδη. Αντάμα του για τα Κρητικά ακούσματα οι Ανδρέας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Μασσάρος.
Το Χορευτικό σεργιάνι είχαν αναλάβει τα Χορευτικά τμήματα του Φιλοπρόοδου με την συμμετοχή των :  
«Ο ΦΑΡΟΣ» - ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ  και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμολίων «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ». Ένα  θα πω. Δεν είχε, σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες, που κατά καιρούς παρουσιάζονται,  στο Ηρώδειο με Πανελλήνια συμμετοχή συμμετοχή.   
                         

Οι υπέροχοι Μουσικοί & ΗΧορωδία Φ.Ο.Κ

Η εκδήλωση, πανδαισίας αισθήσεων, ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου κ. Ειρήνης Κοντού η οποία δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κανέναν από τους συντελεστές και τους αρωγούς του όλου θεάματος.  Ιδιαίτερη μνεία  έκανε στους διδασκάλους χορών κ. Μαρ. Δημητριάδη και κ. Κώνστ. Σιταρά.                                                                                                    Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Χίου κ. Μαν. Βουρνούς και ο πρόεδρος των Α.Λ.Γ.Κ.Χ. καπετάν Αλ. Καραμούζος .
Απονεμήθηκαν  πάρα πολλά ευχαριστώ , αγάπη, τιμητικές πλακέτες , ανθοδέσμες και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, μεταξύ των συντελεστών.  Ακολούθησε όμορφο παραδοσιακό γλέντι και δόθηκε η ευκαιρία να σμίξουν φίλοι και γνωστοί.  
Απόγονος  προσφύγων και ο γράφων, δεν θέλει να ξεχάσει. Δεν θέλει η τραγωδία του ‘22 να παραδοθεί στη λήθη ούτε την ιστορία να παραγράφεται με  την αδόκιμη λέξη «συνωστισμός».                                                       

Τα κορίτσια του Φ.Ο.Κ. εν δράση, χαρίζουν ρυθμό, ομορφιά.κέφι

Τελειώνοντας καταθέτω σαν παράπονο την απογοητευτική όψη, κενών θέσεων στις κερκίδες.  Ήταν τέτοιο το θέμα και το θέαμα. Ήταν τέτοιος ο σκοπός και η ποιότητα των καλλιτεχνών, που πέραν των Καρδαμυλιτών, έπρεπε οι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής,  να είχαν από νωρίς δημιουργήσει το αδιαχώρητο. Ειλικρινά λυπάμαι.  Τολμώ και αναφέρω το όνομα του «Αδαμάντιου Λαιμού», σαν πρόκληση στην μη λήψη απόφασης για το φυσικό όνομα του ανοικτού θεάτρου Καρδαμύλων.                                         


                         
Ματθαίος Ν. Φαφαλιός , Αντ/ρχος Β. Χίου - Τάσσος Ποδιάς , Πρ. Δημαρχ. Καρδαμύλων - Εμμανουήλ Μ. Βουρνούς , Δήμαρχος Χίου - καπετάν Αλέκος Εμμ. Καραμούζος , Πρόεδρος Απ. Λιβαβείου Γυμν. Καρδαμύλων Χίου . καπετάν Γιάννη Κοντός - καπετάν Μιχάλης Καριάμης, Πρόεδρος ''ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ''
                                                                    
Καλό κουράγιο λοιπόν. Καλή συνέχεια στο έργο σας για συλλογή, καταγραφή, μετάδοση και αναβίωση των όμορφων παραδόσεων μας. Άξιος ο μισθός και ο κόπος σας

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν                 














1 σχόλιο:

  1. Μας συγκινείς πολύ κ.Μιχάλη. Από κάποια φύτρα μας όλοι είμαστε απόγονοι Μικρασιατών και ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Κι όταν χορεύουμε πάντα τους σκεφτόμαστε. Σε ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνεις και παρεβρίσκεσαι στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.!! Τιμή για μας και όλο το νησί που τόσο αγαπάς

    Κωνσταντίνος Σιταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή