'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ









Θύμιζε κάτι από τις παλιές καλές εκδηλώσεις της Μεγάλης Χιώτικης παροικίας  των Αθηνών , Πειραιά και περιχώρων. Τυχεροί, όσοι συμπατριώτες μας βρέθηκαν την Παραμονή της εορτής του Χιωπολίτη Άγιου Ισίδωρου στο  Δρομοκαΐτειο ΨΝΑ. Είχε απήχηση το κάλεσμα της προέδρου των Πυργούσων Αττικής, κ Μαρίας Μπρη – Παπαμακάριου, στους συμπατριώτες μας. 



Από ενωρίς,  ο εντός του Χιώτικου Ιδρύματος, Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων, είχε γεμίσει ασφυκτικά.  Τον πανηγυρικό εσπερινό, λάμπρυναν με την παρουσία τους, πέραν των ανώνυμων πιστών προσκυνητών οι βουλευτές Χίου κκ Μιχαηλίδης Ανδρέας και Νότης Μηταράκης. Ο Δήμαρχος  - Αντιδήμαρχος και οι επί κεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χαϊδαρίου. Δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρ. Αντ/ρχης και Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Στεφ. Χρήστου. Ο Πρόεδρος και το προεδρείο του Κληροδοτήματοςκ. Ισίδ. Πρώιος . 



Οι πρ. Πρόεδροι κκ Τσικής και Τριπολίτης.  Οι πρόεδρος  της Ο.Χ.Σ.Α κ. Αργ. Κοκκινάκης Οι πρόεδροι των συλλόγων : ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ – Χίων Ελευσίνας – Κουρουνίων – Λεπτοπόδων και Πυργίου.  Επιφανείς επιστήμονες    και οι κυρίες των γραμμάτων Πόπη Στεφανου Χαλκιά – Αγγελική Συρρή Στεφανίδου και Ευγενία Μουρατίδου Καλαγκιά.  Διάφοροι τοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι. Τυχερό το εκκλησίασμα. Απόλαυσε έναν κατανυκτικό εσπερινό. 



Ο σεβάσμιος ιερέας και οι Καλλικέλαδοι ιεροψάλτες, χάρισαν μοναδικές στιγμές.   Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία, το πλήθος των πιστών, ακολούθησε την περιφορά της εικόνας στον περίβολο χώρο του ιδρύματος. Σε ρόλο οικοδέσποινας, η αγαπητή σε όλους Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής, στην ομιλία της αναφέρθηκε στον Πολιούχο Άγιο της Χίου , καθώς και στο έργο που επιτελείται στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο. 


Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συγκινητική  ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου της. Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησαν χιώτικα κεράσματα και ευκαιρία για τα γνωστά πηγαδάκια με πρωταγωνιστές τους κκ  Α. Χλωρό . Μιχ. Κούτελο. Κ. Φράγκο και Ι. Γιαννακή εκδότη της εφημερίδας ‘’ΧΙΑΚΟ ΒΗΜΑ’’. 

Ένα από τα ''πηγαδάκια''. Με τα Ζεύγη Πρώιου - Χ. Στεφάνου και την κ. Φωτεινή Καριάμη

Η κύρια εκδήλωση του εορτασμού Μνήμης, Αγίου Ισιδώρου, θα γίνει την Κυριακή 17 Μαΐου. Όπως είναι καθιερωμένο, εδώ και αρκετά χρόνια,  η ΟΧΣΑ τιμά τον Αγ. Ισίδωρο στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού, την πρώτη Κυριακή, μετά την ημέρα της εορτής του. Στη λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος. 
Η βοήθεια και η χάρη του Αγίου, στο πλευρό όλων μας


Από αριστερά κ. Σπανού (Π. Κουρουνιωτων) - Αντ. Χλωρός - Στυλ. Μιχαλάκης - Αργ. Κοκκινάκης (Πρ. ''Ο.Χ.Σ.Α'') - Κ.Λυμπουσάκης


Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου