'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ











 
ο Πρόεδρος του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ''.  καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης, εκφωνεί τον καθιερωμένο επετειακό λόγο . Εκ δεξιών του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου , καπετάν Παν. Κούνουπας. εξ'  αριστερών του ο κ. Θεόδ. Ασημακόπουλος, μέλος του Δ.Σ και ο ταμίας του συλλόγου, καπετάν Αδρέας Κουιμάνης 

Κύριε Δήμαρχε,    
                                                                     
Κύριοι Πρόεδροι Ναυτεργατικών φορέων και Ενώσεων.
Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι Διοίκηση του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε για την χαρά και την τιμή που μας δίνετε να είσαστε σήμερα κοντά μας, στην καθιερωμένη γιορτή, για την  Πρωτοχρονιάτικης πίτας  μας.
Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, για την ευγενική παραχώρηση της παρούσης αίθουσας όπου στεγάζονται και τα γραφεία μας, ευχόμενος καλή ευόδωση στο έργο του και σε όσα καλά έχουμε ακόμα να δούμε εκ μέρους του.



Από αριστερά , καπετάν Νίκος Παπακυριάκης. και καπετάν Γιώργος Δεωνάς πρ. και τέως πρόεδροι της. Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν , καπετάν Μιχ. Καριάμης , πρόεδρος του '' ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ''.  Σταύρος Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού 

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των εν ενεργεία Συναδέλφων και των   απόμαχων του κύματος, ευχόμενος καλή συνέχεια στο έργο τους. Γνωρίζουν πως ο ΝΑΥΣΥΚΟ Πάντα είναι και θα είναι ενεργά  στο πλευρό τους.
Ο χρόνος που περάσαμε μας στέρησε ορισμένους εκλεκτούς συναδέλφους… Η θύμηση τους,  τους κρατά ζωντανούς ανάμεσα μας. Για αυτούς και όσους έτυχαν  υγρού τάφου, στις θάλασσες του κόσμου ανά τους αιώνες, θα σας ζητήσω να κρατήσουμε με σεβασμό,ενός λεπτού σιγή. Θα έχουν πάντα μια θέση στις καρδιές μας.                                       
Αιωνία τους η Μνήμη.                                         


ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης  χαιρετά την εκδήλωση 

Κυρίες και Κύριοι,

Όπως καλά γνωρίζετε ο Ελληνικός Εμπορικός Στόλος, κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας. Δυστυχώς για εμάς που τη φτιάξαμε τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Δεν θέλω αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα  να σας στενοχωρήσω. Σταματώ εδώ. Αλώστε, μεγάλοι ήσαστε.  Έχετε μυαλό… γνώση. Ζείτε τις άθλιες οικονομικές καταστάσεις που μας επέβαλαν έξωθεν άσπονδοι φίλοι μας …Φυσικά με μεγάλη ευθύνη των πολιτικών ταγών μας. Με μια ένσταση, «Εμείς οι Ναυτικοί – Δεν τα φάγαμε μαζί τους» «Εμάς, μας τα φάγανε»

ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν συνάδελφος καπετάν Γιώργος Βλάχος , χαιρετά και καταθέτει τις απόψεις του για τα προβλήματα των ναυτικών 

Μεταπολεμικά, Ναυτιλιακό και Μεταναστευτικό  συνάλλαγμα ήταν αυτό που κράτησε ζωντανή τη χώρα μας. Δυστυχώς μικρόψυχοι πολιτικάντηδες, το ξέχασαν αυτό. Σαν απάντηση στην προσφορά του ναυτικού,  αύξησαν  τη φορολογία, τη στιγμή που,  όπως τόνισε ο καπετάν Γιώργος Βλάχος, της ΠΕΠΕΝ, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες , η αντίστοιχη φορολογία είναι μηδενική και οι ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, καλύπτονται από τα αντίστοιχα κράτη που πραγματικά σέβονται τους ναυτικούς τους. Τις άστοχες και άδικες εις βάρος μας αποφάσεις, στιγμάτισαν εύστοχα ναι έντονα οι συνάδελφοι Πρόεδροι των σωματείων Π.Ε.Π.Ε.Ν και Π.Ε.Σ.Π.ΕΝ, στις πρόσφατες εκδηλώσεις τους.

ο Σεβαστός μας ''Νέστορας'' καπετάν Νίκος Παπακυριάκη, αγαπητός σε όλα τα μέλη, χαιρετά τον πρόεδρο του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' μαι την ομήγυρη 

Ζήσαμε την απαράδεκτη  διάλυση του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου. Τον αφελληνισμό της ναυτιλίας μας. Οι Έλληνες, καταντήσαμε ανεπιθύμητοι  στα πλοία. Η ανεργία μαστίζει όλο το φάσμα ειδικοτήτων των ναυτεργατών. Η πρόσφατη τραγωδία του επιβατηγού      '' NORMAN ATLANTIC '', άφησε έντονα να φανεί η αξία των Ελληνικών πληρωμάτων. Δυστυχώς κωφεύουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν την αλήθεια !


ο τέως πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν, συνάδελφος καπετάν Γιώργος Δεωνάς, παραλαμβάνει το κομμάτι της πίτας, υπό τα όμματα του Δ.Σ  Εξ, αριστερών της φωτό : καπετάν Γιώργος Μαυράκης Γ.Γ, του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' καπετάν Μιχάλης Καριάμης , πρόεδρος - Θεόδωρος Ασημακόπουλος μέλος Δ.Σ καπετάν Ανδρέας Κουιμάνης , ταμίας . καπετάν Βασίλης Καλιγώσης . καθήμενος ο καπετάν Νικόλας Παπακυριάκης

Αλλεπάλληλα και αβάσταχτα τα χτύπημα τα οποία δεχτήκαμε οι συνταξιούχοι ναυτικοί. Από το 2009 μέχρι σήμερα, η άδικη ισοπέδωση είναι πρωτοφανής. Καμιά άλλη ομάδα εργαζομένων δεν έχει πληγεί τόσο βάναυσα όσο εμείς. Πλοίαρχοι και Μηχανικοί, έχουμε χάσει το 60% της σύνταξης μας. Τη στιγμή μάλιστα που οι ασφαλιστικές κρατήσεις των εν’ ενεργεία συναδέλφων,  παραμένουν στα ύψη .

Μερική άποψη της εκδήλωσης

Αλήθεια ζούμε σε κράτος που το διέπουν κριτήρια Αξιοκρατίας και  δικαίου ; Είναι ευνομούμενη χώρα η πατρίδα μας… ? Αμφιβάλω.  Υπάρχει κάποιος συσχετισμός στο πνεύμα της ανταποδοτικότητας των κρατήσεων μας ? Με τιμωρητική  πρόθεση, αφαιρούν χωρίς αισχύνη από εμάς που έχουμε  προσφέρει τα μέγιστα προς όφελος αυτής της πατρίδας. Ενώ άλλοι ελάχιστα. Αν δεν είναι άδικο αυτό τι είναι ; Ας το καταλάβουν  κάποτε.  Δεν προσφέραμε όλοι τα ίδια, ως εξ αυτού δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Αν δεν είναι κλέψιμο του  αρμυρού ιδρώτα μας οι οριζόντιες περικοπές τότε τι είναι ;
Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι μας, οι εποχές και οι καταστάσεις είναι τρομερά δύσκολες. Πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, αδερφωμένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πάντα και πανταχού παρόντες, για το γενικό Εθνικό συμφέρον μα και για τα κοινά κλαδικά μας ζητήματα. Με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη.


η Πίτα ας για το 2015

Η Τύχη μας. Οι ενώσεις μας. Τα σωματεία μας και ο Ναυτικός Σύλλογος Κορυδαλλός του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω ανήκει σε εμάς όλους και σε κανέναν άλλον
Ευχαριστούμε
όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας. «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ», γεμάτη Υγεία, Χαρά και Ευτυχία. Γαλήνιες θάλασσες στους ταξιδιάρηδες μας. Καλή επάνοδο στα σπίτια τους, με τον Άγιο Νικόλα πάντα στην πλώρη τους. Για  μια ακόμα φορά, λέγω ένα μεγάλο ευχαριστήσω σε όλες και όλους εσάς  για την εμπιστοσύνη και την ξεχωριστή τιμή που μου κάνετε. Είμαι πολύ περήφανος για εσάς και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου, που είμαι σε αυτή τη θέση  με δική σας επιλογή, σαν ίσος μεταξύ ίσων. Τιμή και καμάρι μας οι Δέσποινες και ακούραστες τιμονιέρισσες των σπιτιών και των οικογενειών μας που μας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή.


Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Πρόεδρε και άξιε Συνάδελφε, καπετάν Γιώργη Βλάχο.
Σεβαστοί μου Συνάδελφοι της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν, Καπετάν Νίκο Παπακυριάκη και καπετάν Γιώργο Δεωνά
Αγαπητέ μου Συνάδελφε Μάκη Μελέτη.
Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας ευχαριστώ πολύ


Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»





2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν., ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1916
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    Αγαπητέ καπτ.Μιχαλη,

    Αρχικά θέλω να συγχαρώ τόσο εσένα όσο και τους άλλους εξαίρετους συνάδελφους για την άψογη τελετή,με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ.
    Σας ευχαριστώ για την τόσο ζεστή υποδοχή μου και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι μεγάλη τιμή για έμενα να παίρνω τόση αγάπη από συνάδελφους,που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή στη θάλασσα.

    Να είμαστε καλά και του χρόνου.Θα είναι μεγάλη μου τιμή να με καλέσετε άσχετα αν δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ,μια και ολοκληρώνεται η θητεία μου στο τέλος αυτής της χρονιάς.

    Capt. Γεώργιος Βλάχος
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζηλεύουμε τον Κορυδαλλό που σε έχει δημότη.
    Να είσαι πάντα καλά

    Δημήτρης Διον. Μελαχροινούδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή