'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΑΞΗ ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ





ο Δρ. Εμμανουήλ Κ. Γεωργούλης στο βήμα

Αν πεις ότι χθες στην '' ΗΩ '' στην «Δασκαλόπετρα»  του Βροντάδου, είχαν σύναξη τα πιο γνωστά διεθνώς «μυαλά» της Ελλάδας, δεν θα έχεις άδικο. Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Αστρονομίας με οργανωτές τη «Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης» και τον «Σύλλογο Αστρονομίας Χίου», μίλησε ο Δρ. Εμμανουήλ Κ. Γεωργούλης με θέμα «Απλοί νόμοι και πολυπλοκότητα». Κάτω από τον Ιερό Βράχο, σύμβολο για το Μυροβόλο νησί εκεί που σύμφωνα με την παράδοση, δίδαξε ο Θείος Όμηρος, μας, είχαν μαζευτεί εραστές της προόδου και της μάθησης να ακούσουν τον λόγο του Συκιαδιώτη  διδάκτορα της ηλιακής φυσικής και Εθνικού Εκπρόσωπου της Επιτροπής Προγράμματος Επιστήμης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕSA)και όχι μόνο. 


Από την εκδήλωση στην '' ΗΩ '' 

Δύσκολο το θέμα μα το έκανε επιδέξια, τόσο κατανοητό σε όλους μας, ώστε να νομίζουν ότι είναι ένα θέμα πολύ γνωστό τους και οικείο. Όμορφες φωτεινές διαφάνειες προκαλούσαν επευφημίες θαυμασμού. Μέσα στο κοινό ξεχώριζαν και τιμούσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τον ομιλητή ο παγκόσμια αγαπητός και σεβαστός Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής . ο Μέγας συμπατριώτης μας αστροφυσικός -  ακαδημαϊκός και υπεύθυνος αρκετών διαπλανητικών αποστολών, συνεργάτης της NASA. Και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος . Ο Χιώτης Όσιος της Γνώσης είναι Επίτιμος καθηγητής των διαστημικών προγραμμάτων του  «John Hopkins University». Πολυβραβευμένος από την NASA την ΕΣΑ και τόσους άλλους διεθνείς οργανισμούς. Κοσμούσε με την παρουσία της το γελαστό κορίτσι της Λαγκάδας η Δρ Χριστίνα Γιαννόπαπα Μηχανολόγος- Μηχανικός με εξειδίκευση στην Ρομποτική - Δορυφορική και Διαστημική τεχνολογία. Στέλεχος σε πολλούς Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς οργανισμούς. Καθώς, οι ευτυχισμένοι και υπερήφανοι γονείς του προικισμένου ομιλητή κ. Κωστής Γεωργούλης και πατέρας Μιχάλης Στεφανιώρος. Βρέθηκαν αντάμα Συκιαδιώτες – Λαγκαδούσοι – Βρονταδούσοι – Χωραΐτες και άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης. 



οι ''Τυχεροί ''της βραδιάς απολαμβάνουν τον λόγο του Δρ. Μανώλη Κ. Γεωργούλη

 Ήταν μια μοναδική ευκαιρία οι τυχεροί συμπατριώτες μας να θαυμάσουν τρία από το πιο γνωστά μυαλά που ανέδειξε η πατρίδα μας ,, διεθνώς αναγνωρισμένα και αποδεκτά στην παγκόσμια αστρονομική κοινότητα. Πιστεύω, ότι η Αμερικανική NASA, δεν θα αισθάνεται τυχερή με την επιστροφή κου κ. Γεωργούλη στην Ελλάδα. Μετά το πέρας της φανταστικής εκδήλωσης και τις ευχαριστίες του Προέδρου του Συλλόγου αστρονομίας Χίου κ. Γ. Μελέκου και του κ. Ν. Νύκτα, το κοινό είχε την ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Μίλησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους διακεκριμένους Χιώτες επιστήμονες και θαύμασαν την απλότητα και οικειότητα τους. Αρκετοί των ακροατών δεν έχασαν την ευκαιρία παρατήρησης του έναστρου ουρανού μέ την βοήθεια τηλεσκοπίων που κοσμούσαν τον χώρο για τις ανάγκες της εκδήλωσης. 




Δύο από τα τηλεσκόπια 

Δυστυχώς επιθυμία μας να επαναληφθεί η δεύτερη σύνοδος των αστέρων στην Λαγκάδα και τα Καρδάμυλα δεν τελεσφόρησε από δική μας οργανωτική  αδυναμία. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρουμε του χρόνου. . Θέλω να πιστεύω ότι η δροσερή αύρα που μετέτρεπε την εκδήλωση σε απόλαυσή και το θρόισμα από τις λεύκες, ήταν παρέμβαση ευαρέσκειας  του Θείου Χιώτη Αοιδού, για τα έργα τα θαυμαστά έργα των απογόνων του. Αισθάνομαι τυχερός του έλαβα κοινωνία γνώσης , απλότητας και ανθρωπιάς. Αδέρφια μου, μη ξεχνάτε πώς πίσω από την παιδεία, τη μάθηση και τη γνώση   κρύβεται η ευλογία του καλού μας Θεού. Κρύβεται  το μέτρο της λογικής, της ανάπλασης. Της ποθητής αναγέννησης του ανθρώπου, της οικογένειας και της κοινωνίας. Ολόκληρου του καταδυναστευομένου λαού μας.




κ. Κριμιζή - Δρ.  Στ. Κριμιζής - Μιχ. Καριάμης - Δρ.  Χριστ. Γιαννόπαπα - Φωτ. Καριάμη - Yannis Krot - Δρ. Εμμ. Κ. Γεωργούλης

Ταπεινά σας ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά σας

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν


Παράθεση Φωτογραφιών της εκδήλωσης


Δρ.Στ. Κριμιζής - Μιχ. Καριάμης - Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα - Yannis Krot 


Οι τρεις διάσημοι συμπατριώτες μας  : Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα - Δρ. Στ. Κριμιζής και Δρ. Μαν. Γεωργούλης , ακούν  χαιρετισμό από στόματος προέδρου Συλλόγου Αστρονομίας Χίου.


Μιχ, Καριάμης και Νίκος Νύκτας , φίλοι από παλιά ...!



Δρ. Χρ. Γιαννόπαπα - Δρ. Μαν. Κ. Γεωργούλης - Μιχ. Καριάμης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου