'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ









Αγαπητέ κ. Διευθυντή,


Στην εφημερίδα σας της 18 Ιουλ. σελ. 5, πρώτη στήλη με θέμα ‘Θα τα ξαναπούμε σε ένα χρόνο’, η Δημοτική Αρχή αναφέρεται για τοποθέτηση ράμπας προς διευκόλυνση των ΑΜΕΑ ( και όχι μόνο) στην παραλία της Άγια Φωτιάς, προφανώς εννοώντας την παραλία του Αγ. Γιάννη, όπου και η πρόσφατη κατασκευή μεγάλης ράμπας.
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω την επιμονή των αιρετών μας και των υπηρεσιών τους, να επιμένουν στην παραχάραξη του ονόματος της γραφικής παραλίας.  Μέχρι πρότινος το βόρειο τμήμα της ονομαζόταν ΚΑΜΑΡΙ και το νότιο ΑΓ. ΓΙΑΝΝΗ ανήκοντας διοικητικά στο Νεχώρι και Καλλιμασιά αντίστοιχα. Τώρα πλαστογραφώντας τις δύο ονομασίες, προφανώς από ιστορική άγνοια και λειψή πατριδογνωσία, τις συμπτύσσουν με το ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ που οι παροικούντες δεν αποδέχονται (Βλέπε στο βιβλίο ΝΕΧΩΡΙ του Δημ. Σωτηράκη σχετική αναφορά για το όνομα της παραλίας, όπως και εκδηλώσεις του Συλλόγου Νεχωρούσων κάθε χρόνο  με την επωνυμία ΚΑΜΑΡΙ.)
Προσωπικά, ως καλλιμασιώτης, διαμαρτύρομαι για την συμπεριφορά τους στην παραλία Αγ. Γιάννη, στην οποία αφού της έχουν ‘αλλάξει τα φώτα’ (δικό σας πρόσφατο δημοσίευμα) της αλλάζουν και το όνομα σε κάθε είδους επίσημο έγγραφο ή διαφημιστικό έντυπο των υπηρεσιών που προΐστανται.

Δημ, Μελαχροινούδης


Αγ. Γιάννης 2-8-2014


Αφορά την Χιώτικη εφημερίδα '' ΠΟΛΙΤΗΣ'' 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου