'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η πίττα του «Κοραή» έφερε κοντά παλιά και νέα μέλη









31/01/2006




ΣΕ ΡΕΜΟ – ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ 




Η πίττα του «Κοραή» έφερε κοντά παλιά και νέα μέλη 


Κυριακή, 29η Ιανουαρίου. Ώρα 11.00 π.μ. Ξενοδοχείο «METROPOLITAN»

(πρώην «ΧΑΝΔΡΗ»). Η μεγάλη αίθουσα του ισογείου χώρου από πολύ νωρίς γέμισε ασφυκτικά. Σχεδόν σύσσωμη η Χιακή Παροικία του Λεκανοπεδίου έδωσε το παρόν της, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμα της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ», για την ετήσια τακτική συνέλευση των μελών της.

Το λόγο έλαβε, κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος της Αδελφότητος, κ. Αντ. Χαροκόπος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και απηύθυνε τις αρμόζουσες στην περίσταση ευχές. Ακολούθως, μετά από ένα μεστό ουσίας και περιεχομένου λογύδριο, γνώρισε τον λόγο προσκλήσεως των μελών στην παρούσα σύναξη. Κατόπιν υποδείξεως του προέδρου, το Σώμα, παμψηφεί, εξέλεξε ως «Εξελεγκτική Επιτροπή» τους κ. Οικονόμου Μιχαήλ και Καριάμη Μιχαήλ.
Σύμφωνα με την ακολουθητέα τακτική και άνευ ουδεμιάς ενστάσεως, ενεκρίθησαν:

Ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός χρήσεως έτους 2005.

Η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η απαλλαγή του Δ.Σ, από κάθε ευθύνη.

Η υποβολή και έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2006.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις προσεχείς πρωτοβουλίες της Αδελφότητας.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα, ως αρμόζει, σε μία αδελφότητα της στάθμης και του μεγέθους του «ΚΟΡΑΗ», μια μακροχρόνια παράδοση την οποία ακολουθούν ανελλιπώς όλες οι Διοικήσεις.
Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο εκλεκτός συμπατριώτης μας κ. Δημ. Λινός, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Άξιον να σημειωθεί, ότι με το που έγινε αντιληπτή η προσέλευση του, η αίθουσα σείστηκε συθέμελα από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Η γνωστή σεμνότητα και το ήθος του διακεκριμένου συμπατριώτη μας, έγιναν αντιληπτά από δύο περιστατικά:
Πρώτον, αγκάλιασε με σεβασμό και αγάπη τον καθηγητή του κ. Μικρούδη, προς στον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παιδεία και τις αρχές τις οποίες του δίδαξε. Ω ! ποία μεγαλύτερη τιμή για έναν παιδαγωγό.
Δεύτερον,. παρά τις εκλύσεις του προέδρου να καθίσει τιμητικά σε κάποια περίοπτη θέση, ο κ. Λινός επέλεξε κάποιο σημείο της αίθουσας κοντά σε φίλους.
Την πίτα της Αδελφότητας ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Αρχ/της Μακάριος Βαρλάς. Ο πολυγραφότατος κληρικός, σύμφωνα με χρόνια συνήθεια του, χάρισε από ένα βιβλίο του στους παρευρισκόμενους.
Αίσθηση προκάλεσε, με την προσφορά της, η διακεκριμένη συμπατριώτισσα μας γλύπτρια, κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Η καταξιωμένη καλλιτέχνης προσέφερε γύψινη προτομή του Θείου «ΌΜΗΡΟΥ», η οποία με την βοήθεια μαρμαρογλύπτη να φιλοτεχνηθεί και να κοσμεί το Αεροδρόμιο Χίου, το οποίο φέρει το όνομα του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί πρόεδροι Χιακών Συλλόγων, των οποίων τα ονόματα αδυνατούμε να παραθέσουμε, προς αποφυγήν παραλείψεων και οικονομίας χώρου.
Στο πλήθος των εκλεκτών παρευρισκομένων έγιναν αντιληπτοί ορισμένοι, των οποίων τα ονόματα παραθέτουμε ζητώντας κατανόηση από τους υπόλοιπους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Διατελέσαντες Προέδρους της Ο.Χ.Σ.Α κ.κ
Βαρλά Παν., Τριπολίτη Αναστ. και Ξένη Φύλλα –Γιούργη.
Οι κυρίες των Γραμμάτων Πόπη Χαλκιά – Στεφάνου και Φ. Ανερούση.
Οι κυρίες Σμάρω Λω και Ηρώ Τσοπάνη.
Οι καθηγητές κ.κ. Νικ. Τσικής και Ισίδ. Πρώιος.
Ο Αντ/δρος του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» κ. Κων. Παλαιός.
Ο πρόεδρος του Γ.Ν «ΕΛΠΙΣ» κ. Γ. Επιτροπάκης.
Οι Κύριοι Μουτάφης Στ., Μιχαλάκης Στ., Παπαμαύρος, Τριανταφύλλου, Τσιχλής Δ., Μερούσης Αντ., Σωτηράκης Δ., Φόρος Π.
Τέλος, έγινε γνωστό ότι «Ο ΚΟΡΑΗΣ», διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στην μουσική σκηνή «Αθηνών Αρένα» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 9 μ. μ. Τραγουδούν οι γνωστοί «αστέρες» Αντ. Ρέμος και Μιχ. Χατζηγιάννης, μαζί με άλλους εκλεκτούς καλλιτέχνες.
Άκρως ενθαρρυντικό της εκδήλωσης η προσέλευση αρκετών νεαρών σε ηλικία ατόμων και η εγγραφή αρκετών νέων μελών.

ΜΙΧ. Γ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου