'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Με χιώτικο παστέλι στον «Αγ. Ισίδωρο»












ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:

21/05/2008



Με χιώτικο παστέλι στον «Αγ. Ισίδωρο» της Αθήνας


Για μια ακόμα χρονιά, οι Χιώτες του λεκανοπεδίου, υπακούοντας στο κάλεσμα της Ο.Χ.Σ.Α και της καρδιάς τους, ακολούθησαν το γνώριμο, ανηφορικό δρόμο του Λυκαβηττού, για να συνεορτάσουν με συμπατριώτες τους την ιερή μνήμη του Αγίου Ισιδώρου. Ο τόσο ιστορικός Σπηλαιοναός, αυτή την ημέρα γίνεται πόλος έλξης όλων των ευλαβών αδελφών μας από κάθε γωνιά της Αττικής. 
Ο μαγευτικός αυλόγυρος της εκκλησιάς, ήταν για μια ακόμα χρονιά αγαπητός τόπος συνάντησης. Άνθρωποι από όλα τα χωριά του νησιού μας κόσμησαν με την παρουσία τους το ετήσιο πανηγύρι της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής. 
Ο ξεχωριστός ιερέας, ο οποίος μαγνητίζει και μαγεύει το εκκλησίασμά του, με τα όμορφά του λόγια, δεν ξέχασε να αναφερθεί στην ευεργετική παρουσία των Χίων, στα δρώμενα της πατρίδας μας. Μίλησε για τα ιερά λείψανα του Αγίου, τα οποία κλάπηκαν σε καιρούς χαλεπούς για το νησί μας και κοσμούν σήμερα, παρεκκλήσιο του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Τόνισε δε με έμφαση ότι τα ιερά οστά πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τους θέση, εκεί που μαρτύρησε ο Άγιος. 
Πλησίον της ωραίας πύλης, μια μικρή λειψανοθήκη τονίζει την ύπαρξη ψήγματος από τον τάφο του Αγίου. 
Με την λαμπρή παρουσία των κ.κ Κοκκινάκη, Βαρλά, Τριπολίτη και Λιβανού, νυν και τέως Προέδρων της ΟΧΣΑ, έγινε η καθιερωμένη αρτοκλασία. Η Συμβολική παρουσία των Προέδρων, αντανακλά την αλυσιδωτή συνέχεια της Ομοσπονδίας, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του θεσμού. 
Ένας πλούσιος και βαρυφορτωμένος πάγκος με καλούδια της Μυροβόλου όπου δέσποζε το περίφημο «χιώτικο παστέλι» καφές και αναψυκτικά δρόσισαν τους ευλαβείς προσκυνητές. Έδωσαν και πήραν τα διάφορα «πηγαδάκια». 
Μέσα στο πλήθος, ξεχώριζαν η κ. Π. Στεφάνου Χαλκιά, ο κ. Δ. Λινός, οι μεγάλοι δάσκαλοι Ν. Τσικής, Ισίδ. Πρώιος, οι κ. κ. Δ. Σωτηράκης, Κ. Παυλίδης καθώς και αρκετά Προεδρεία και μέλη Χιακών Συλλόγων της Αττικής. 
Αφήσαμε όλοι τον αγαπητό χώρο με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα ξαναβρεθούμε εδώ! 



Μιχάλης Καριάμης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου