'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο καλό Παντε... Λί









ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:



01/09/2008


Στο καλό Παντε... Λί





Την Παρασκευή το μεσημέρι, πέταξε για Πεκίνο ο Παντελής Καλόγερος.
Ο χιώτης αθλητής, συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα. Ελπίζει ότι τα δύο του μετάλλια, ένα χάλκινο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ένα Αργυρό Πανευρωπαϊκό, θα γίνουν τρία, προσθέτοντας αυτό της Ολυμπιάδας.
Την Πέμπτη 28/8, στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» του ξενοδοχείου HILTON Athens, σε κλίμα γενικής συγκίνησης, έγινε η παρουσίαση της ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΠΕΚΙΝΟ 2008».
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 68 αθλητές (52 Αθλητές και 16 Αθλήτριες) και θα πάρουν μέρος σε δέκα αθλήματα.
Συγκεκριμένα : Άρση βαρών – πάγκο – κολύμβηση – μπότσια – ποδηλασία – σκοποβολή – στίβο – τοξοβολία – τζούντο – ιστιοπλοΐα και ξιφασκία με αμαξίδιο. 

Οι Παραολ. Αγώνες θα διεξαχθούν από 6 έως 17 Σεπτεμβρίου και θα πάρουν μέρος περίπου τέσσερεις χιλιάδες αθλητές από 150 χώρες.
Σημαιοφόρος θα είναι ο Πολυνείκης της Αθήνας 2004, Χαράλαμπος Ταϊγανίδη.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους ο Υπ. Εσωτερικών και Δ. Τάξεως Πρ. Παυλόπουλος . Ο Υφ/ργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης, Ο κ. Ζαγορίτης . Η Υπ/ρχης Αθηνών κ. Ντ. Μπέη, οι Δ. Κωνσταντάρας και Σοφ. Σακοράφα Βουλευτές. Η πρέσβειρα του «ευ αγωνίζεσθαι» και Πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» κ. Κατερ. Παναγωτοπούλου. Ο κ. Γ. Φουντουλάκης, πρόεδρος ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Παύλος Γερακάρης και ο Κ. Πολυχρονίου.
Σχεδόν στο σύνολο τους οι ομιλητές καταδίκασαν, έστω και φραστικά το φαινόμενο «ντόπινγκ».
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Επιτροπής κ. Σπ. Σταυριανόπουλος, τόνισε: «το Παραολ. Κίνημα για πρώτη φορά αισθάνεται ότι η ελληνική κοινωνία είναι μαζί τους ........αισιοδοξεί ότι η ομάδα η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Πεκίνο, θα καταφέρει για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στο Διεθνές Παραολ. Κίνημα και την ανοδική ανάπτυξη και πορεία του Παρ. Αθλητισμού στη χώρα μας».
Ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι: «οι πραγματικοί πρεσβευτές του Ολυμπιακού Πνεύματος είναι οι συγκεκριμένοι αθλητές».
Ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «σε αυτούς τους αγώνες, στόχο δεν αποτελούν μόνο τα ρεκόρ ή τα μετάλλια αλλά και η ανάδειξη εννοιών όπως το θάρρος, τα δικαίωμα όλων στη χαρά, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, πρωτογενείς αξίες του Ολυμπισμού».
Τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι κ.κ Παυλόπουλος – Ιωαννίδης – Στυλιανίδης.
Αρνητική αίσθηση προκάλεσε η σπατάλη χρόνου για το λιβάνισμα στους ετερόφωτους οι οποίοι έσπευσαν να εισπράξουν τη δανεική λάμψη τους. Δυστυχώς στους πραγματικά φωτεινούς ήλιους της Παραολυμπιακής Ομάδας ο χρόνος ομιλίας τους μετρούσε ελάχιστα λεπτά!
Ακολούθησε δεξίωση
Στο πλευρό του Παντελή Καλόγερου, βρέθηκαν φίλοι του από την Λαγκάδα καθώς και η μητέρα του Αγγελική, η οποία τον ακολουθεί παντού και πάντοτε ως συνοδός του.
Άξιο παρατηρήσεως, ότι το τόσο πολυδάπανο Ελληνικό Δημόσιο δε δικαιολογεί έξοδα συνοδού για αθλητή ΑΜΕΑ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ομηριστή και φίλο της Χίου δημοσιογράφο κ. Γιάνκ, ο οποίος με την παρέμβαση του ξεχωριστού Χιώτη καπ. Δημήτρη Μελαχροινούδη, συνέβαλε ώστε η συνοδός του Παντελή να καταλύσει στο πλησιέστερο προς το στάδιο ξενοδοχείο αποφεύγοντας κάθε περιττή ταλαιπωρία.
Ο κινέζος Ομηριστής, μετά από την επί τόπου επίσκεψή του, δημοσίευσε στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα του Πεκίνου άρθρο του σχετικά με την «Ελιά της Καλλιμασιάς» 



Μιχάλης Γ. Καριάμης












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου