'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Να λάβει πανελλήνια διάσταση η εκδήλωση μνήμης στον Κώστα Περρίκο


 



 

http://www.dimokratiki.org/



 



Να λάβει πανελλήνια διάσταση η εκδήλωση μνήμης στον Κώστα Περρίκο

 



  Πρωτοβουλία –προσπάθεια Χιωτών Αττικής

                                                       
Μιχάλης Γ.  Καριάμης


ΜΕ  ΤΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ



Η πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη δεν είναι πολύ μακριά. Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα γρήγορα. Όπως μου γνώρισε ο πρόεδρος των Καλλιμασιωτών Αττικής, όρισαν σαν ημέρα μνήμης και τιμής του Πανέλληνα Κώστα  Περρίκου την όγδοη ημέρα το πρωί.

Πριν ένα χρόνο, με τη βοήθεια του κ. Γιώργου  Μπαχά, τη σεμνή παρουσία των δυο  θυγατέρων του αείμνηστου ήρωα , λίγους συμπατριώτες μας και ομιλητή των κ. Αιμιλιανό  Ευαγγελινό  σκύψαμε ευλαβικά την κεφαλή σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας του.
Οι στιγμές μοναδικές. Η συγκίνηση διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Λίγοι απορημένοι περαστικοί, αφού ρώτησαν τον σκοπό της συγκέντρωσης έβγαλαν ευλαβικά το καπέλο και βίωσαν μαζί μας τις στιγμές.
Πρωτόγνωρη η χαρά. Αυτό που στεναχωρούσε όλους μας, το περιορισμένο της προσέλευσης συμπατριωτών μας. Ίσως να σκέφθηκαν ότι αυτή η τελετή αφορά αποκλειστικά τους Καλιμασιώτες. Λάθος !  Ο Περρίκος ανήκει στην Ελλάδα αν και καλύτερα θα ταίριαζε στην ……. Ευρώπη.
Δώσαμε μεταξύ μας υπόσχεση τιμής  με τη βοήθεια όλων των Χίων και όχι μόνο να ανεβάσουμε τον πήχη κάθε χρόνο πιο ψηλά ώστε η σεμνή εκδήλωση να λάβει την μορφή που δικαιωματικά της αρμόζει.
Δεν ξεχάσαμε ούτε στιγμή τον λόγο που δώσαμε.  Κατά καιρούς με παρεμβάσεις μας στους άμεσα αρμόδιους κρατούσαμε το θέμα ζωντανό.




Με την ευκαιρία που δόθηκε πριν λίγες ημέρες σε Πυργούσικη εκδήλωση στο Χαϊδάρι, ανακινήσαμε το θέμα παρόντων των βουλευτών του νησιού μας, κ.κ  Ε. Τσουρή  -  Ι. Κοσμίδη, του Αντινομάρχη κ. Φαρατζή  του προέδρου της ΟΧΣΑ Κοκκινάκη και των αντιπροέδρων κ.κ.  Λυμπουσάκη  και Σ. Μιχαλάκη.  Όλοι , παρά το δύσκολο των ημερών, συμφώνησαν για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων και έδωσαν υπόσχεση ότι θα πράξουν το καλύτερο ώστε να τιμήσουν την εκδήλωση με τη παρουσία τους. Η κ. Αγγ. Συράκη, εκ μέρους του Νομάρχη κ. Πολ. Λαμπρινούδη δήλωσε τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Χίου.

Η όλη σκέψη έτυχε της ένθερμης όλων των φορέων του νομού μας. Να σημειωθεί ότι όπως με πληροφόρησε  ο Δήμαρχος Χίου Παντελής  Βρουλής,  με την ανάπλαση της πλατείας στο «Βουνάκι» η προτομή του Κώστα  Περρίκου, θα κοσμεί το πάνθεο των Χίων ηρώων.  
Κάνουμε έκκληση για συμμετοχή  και συμπαράσταση σε όλους τους φορείς του Μυροβόλου νησιού μας από όποια θέση και αν κατέχουν να βοηθήσουν ώστε η εκδήλωση να γίνει Παναθηναϊκή με τη συμμετοχή  των  Νομάρχη Αττικής , Δημάρχου Αθηναίων και βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου. Και αργότερα  γιατί όχι Πανελλήνια με τη συμμετοχή του σεβαστού Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου.
Ο  Κ. Περρίκος δεν ήταν μια τυχαία μορφή μάρτυρα. Είναι ο Πρωτοάγγελος της Ευρωπαϊκής  ιδέας. Ο οραματιστής ενός καλύτερου κόσμου όπου θα πρυτανεύει η συνεργασία η αξιοκρατία. Ένα κόσμο χωρίς βία, πολέμους και εκμετάλλευση.
Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του καλού Χιώτη Αντώνη Χλωρού, δικηγόρου Πειραιώς και επιστήθιου φίλου του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα και με τη βοήθεια των βουλευτών του νησιού μας, μπορούμε να ανακηρύξουμε τον Πανέλληνα Κ. Περρίκο «Άξιο της Πατρίδος»
Σε εμάς όλους ανήκει να τον ενθρονίσουμε εκεί που του αρμόζει

                                            
          Μιχάλης  Γ. Καριάμης















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου