'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο εορτασμός 25ης Μαρτίου από την Εuroclassica
























22/03/2005

ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ ΝΕΑ 





Ο εορτασμός 25ης Μαρτίου από την Εuroclassica




Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή στο Μέγαρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του ιδρύματος Παν. Τσάκου, ο Όμιλος Ευρωπαϊκών Καθηγητών Κλασσικών Γλωσσών και Πολιτισμών (EUROCLASSICA) και η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.
Ο αντιπρόεδρος του «Δρομοκαϊτείου», κ. Αν. Τριπολίτης, πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα εισήγηση που αφορούσε το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν μία Έκκληση- Διαμαρτυρία.
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε η επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Αγγελική Σκαρβέλη-Νικολοπούλου, η οποία μίλησε για την «Διαβίωση των Ελλήνων κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας».
Η διευθύντρια της Ομηρικής Ακαδημίας και επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της EUROCLASSICA κα Ελευθερία Γ. Γιατράκου ανέπτυξε εισήγηση με θέμα
« Ιστορικών Στιγμών του Αγώνα της Εθνεγερσίας απανθίσματα» ενώ ο τέως πρόεδρος της Αδελφότητας «ΚΟΡΑΗ» κ. Ν. Χαλκιάς ανέφερε ότι την ελευθερία μας την χρωστάμε στους αγώνες των Ναυτικών του 1821.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε προβολή διαφανειών και απαγγελία ποιημάτων με θέμα την Χίο ενώ απονεμήθηκαν και τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους της EUROCLASSICA σε διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και του πολιτισμού.
Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις κ. Χ. Ντουβρή, Α. Σκαρβέλη-Νικολοπούλου, στον κ. Νικολόπουλου, τον αντινομάρχη Χίου κ. Νύκτα, τον κ. Βλάχο και το ζεύγος Μάντικα.

ΜΙΧ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου